Misiune

Asociatia Lumea lui Pinocchio este o organizaţie non-profit activă in Panciu, judeţul Vrancea, care acţionează in principal in domeniul educativ, social si al voluntariatului.

Obiectivele propuse de asociaţie sunt:

  • contribuirea la dialogul şi dezvoltarea socială şi psihologică a tineretului din oraşul Panciu cu o atenţie specifică categoriilor cele mai dezavantajate,
  • realizarea activităţilor de educaţie non-formală, care dau copiilor şi tinerilor unelte pentru dezvoltarea creativităţii şi expresivităţii personale şi care pot dirija direct obiectivele educative inerente de alfabetizare, igienă personală,respectul pentru cei din jurul lor si pentru mediul inconjurător;
  • încurajarea principiului de voluntariat social activ faţă de tineretul din oraşul Panciu şi concretizarea acestuia;
  • diminuarea cauzelor sociale care generează sărăcia, excluderea socială, şi marginalizarea categoriilor dezavantajate;
  • eliminarea bolilor sociale cum sunt cele de analfabetism, abandon şcolar şi lipsa unui loc de muncă pentru tineretul din oraşul Panciu.

Viziunea asociaţiei

Aducerea împreună a copiilor romi si non-romi fără discriminare şi diferenţe, oriunde se gasesc la şcoală, acasă, pe terenul de sport… etc.
Responsabilizarea viitorilor parinţi de educaţia, copilaria şi igienă personală a copiilor.
Reducerea analfabetismului, alcoolismului si saraciei.
Formarea şi pregătirea pentru a infrunta viaţa cu constiinţă şi responsabilitate.
Implicarea activă a tineretului din oraşul Panciu in activităţi sociale faţă de populaţia dezavantajată, constienţi ca ei isi construiesc viitorul într-un mediu mai favorabil pentru ei şi copiii lor.

Scroll to Top