“Înapoi la școală”

Înapoi la școală” este un proiect realizat de Asociația Lumea Lui Pinocchio în orașul Panciu, în decursul anului 2023, fiind finanțat prin fondurile Otto per Mille della Chiesa Valdese (ale Bisericii Valdese) www.ottopermillevaldese.org

Proiectul are ca activități:

  1. Cursuri de formare pentru personalul și voluntarii Centrului Pinocchio, facilitate de organizația parteneră a proiectului, IBO Italia, organizație cu o vastă experiență în implementarea de proiecte de cooperare internațională, în sectorul educațional. Cursurile au avut loc atât în mediul online, cât și fizic, pe durata lunii August 2023 și au constat în activități de team building, evaluare, reflecție și stabilirea de noi obiective educaționale.
  2. Ateliere și laboratoare cu copii, studenți și familiile acestora, despre igienă, prevenirea contaminării și promovarea unui stil de viață sănătos; în plus, au fost cumpărate produse de igienă, atât pentru igiena corporală, cât și pentru igienizarea spațiilor comune.
  3. Oferirea unei mese calde și a unei gustări tuturor minorilor Centrului Pinocchio, pentru susținerea unei alimentații sănătoase.
  4. Activități extra-școlare de ajutor pentru efectuarea temelor și de alfabetizare, activități recreative, de educație non-formală (precum laboratoare artistice și creative, ateliere de mișcare, joacă la liber și activități pentru creșterea gradului de conștientizare a impactului asupra mediului înconjurător).

Proiectul “Înapoi la școală” susține consolidarea Centrului Pinocchio, după ce acesta a fost închis în anul 2020 din cauza pandemiei, iar redeschiderea a fost dificilă. Proiectul susține o creștere la nivel profesional și managerial, cu scopul de a răspunde noilor exigențe educative și ale noilor obstacole întâmpinate de persoanele vulnerabile din comunitatea locală.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top