Proiectul “VulnerABILITATI: de la provocări la oportunități” a început!

Suntem foarte bucuroși să anunțăm că Proiectul “VulnerABILITATI: de la provocări la oportunități” a început!

Acest proiect ambițios se desfășoară în comunitatea noastră, la Panciu (jud. Vrancea), și are o durată de 18 luni. A fost creat pentru a răspunde nevoii de a lucra pentru incluziunea socială a minorilor, tinerilor și familiilor de romi din orașul Panciu; comunitatea reprezintă 10% din populația locală și trăiește în condiții de sărăcie extremă și marginalizare. Aceste condiții au fost mult agravate în urma urgenței de sănătate COVID-19, care a devenit și o urgență socială și economică.

Prin acest proiect ne propunem să:

  1. Creștem capacitățile a 48 de minori (3-16 ani) defavorizați, din Panciu în ceea ce privește reziliența și digitalizarea.
  2. Promovăm acțiuni de conștientizare și informare pentru 150 de copii, familii și tineri vulnerabili sau care aparțin minorității rome din Panciu cu privire la problemele de sănătate, prevenție, oportunități de formare și acces la piața muncii.
  3. Promovăm dialogul multicultural prin propuneri culturale și de formare în Panciu, deschise comunității locale de romi, tinerilor, reprezentanților instituțiilor locale și publicului larg.

Proiectul urmărește implementarea următoarelor acțiuni:

  1. Reziliență și digitalizare: îmbunătățirea serviciilor socio-educationale de zi la Centrul Pinocchio, pentru a garanta sprijinul a 48 de copii dezavantajați în ceea ce privește accesul la educație față de provocările învățământului la distanță și utilizarea generală a tehnologiilor.
  2. Să știi!- Campanie de conștientizare pentru copii, tineri și familii vulnerabile centrată pe de-o parte pe prevenire, igiena și sănătate, pe de altă parte, pe promovarea oportunităților de formare pentru tineri și îmbunătățirea angajabilității, pentru un acces mai ușor la lumea muncii.
  3. Multe chipuri, o comunitate- Inițiative de promovare a dialogului multicultural și a culturii rome, prin ateliere în școli și un spectacol de teatru.
  4. Discriminarea nu e glumă!- Curs de instruire pentru o școală incluzivă și comunitară adresat reprezentanților sectorului socio-educațional.

În echipa proiectului se află următoarele persoane, motivate și determinate să ducă la bun sfârșit toate activitățile propuse:

  1. Matache Mihai- manager de proiect și asistent social.

Mihai este licențiat în Psihologie si Asistenta Socială și este plin de idei și dornic să ajute echipa la fiecare pas.

  1. Oana Soare- educatoare;

Oana ne spune despre ea următoarele: Sunt absolventa Facultății de Psihologie și Științele Educației și activez ca educatoare cu o experiență de 10 ani. Rolul meu în acest proiect este de a veni în întâmpinarea și prevenirea dificultăților cu care se confruntă minorii defavorizați în parcursul lor educațional. Obiectivele pe care mi le-am propus în cadrul proiectului sunt: îmbunătățirea serviciile socio- educaționale, promovarea dialogului intercultural și a culturii rome în comunitatea locala din Panciu.

 

  1. Larisa Bejan- educator social;

Mă adaptez foarte repede în colective noi, îmi place munca în echipa si întotdeauna dau tot ce pot pentru a-mi îndeplini obiectivele. În cadrul acestui proiect sunt implicată în activitățile Campaniei de conștientizare și informare pentru tineri și familii vulnerabile și în activitățile de îmbunătățirea serviciilor socio-educationale de zi la Centrul Pinocchio.

 

  1. Vasile Alina- responsabil financiar

Sunt o fire sociabilă, cu zâmbetul de buze, mă adaptez ușor, sunt familistă și am încredere în forțele proprii. În munca de zi cu zi mă ghidez după dorința de autodepășire și deschiderea spre nou. În timpul liber sunt pasionată de călătorii și muzică clasică.

 

  1. Raluca Mareș- coordonatoare comunicare

Lumea lui Pinocchio mi-a intrat în suflet din primul moment. Astfel, la scurt timp m-am alăturat acestui proiect unde transpun în scris și în imagini activitățile pe care le pregătesc de zor colegii mei. Am finalizat studiile universitare ale Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București și studiile liceale cu specializarea educator- învățător din cadrul Liceului Pedagogic din Constanța. În timpul liber, vara, sunt mereu călătoare, iarna și în restul timpului mă bucur de munți și de natură în toate formele ei.

 

  1. Carmen Moreno- voluntar

Îmi place să fac activități în aer liber și în mediul rural. Sunt promotoare a valorilor respectului și empatiei, cao cale către o societate mai dreaptă. Rolul meu în proiect este munca zilnică în centrul social cu copiii, ajutând la teme și desfășurând activități non-formale. Obiectivul meu în acest proiect este de a educa copiii, a le insufla valori și de a promova solidaritatea atât în interiorul, cât și în afara centrului.

Stați aproape de noi. Urmează luni pline de activități minunate!

„Proiectul este derulat de Asociația Lumea lui Pinocchio și beneficiază de o finanțare în valoare de 50.000 de euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top