Waqas – Experienta mea de Serviciul European de Voluntariat la Panciu

După seminarul eficient de pregătire, am făcut niște pregatiri organizaționale și așteptam deja cu nerăbdare stagiul. Zborul din Germania (Frankfurt) în România (București) a fost destul de scurt. Apoi am efectuat o călătorie cu autobuzul de la București la Panciu de 3-4 ore. Când am ajuns la casa de voluntari din apropierea Asociației „Lumea Lui Pinocchio”, eram obosit și așteptam să dorm. Casa de voluntari a fost menținută simplă și are tot ceea ce are nevoie un voluntar pentru a-și face stagiul cu succes. A fost suficient spațiu pentru aproximativ 6 voluntari și era liniste in vecinătatea sa. Dar: În Panciu există o mulțime de câini pe stradă, așa că noaptea trebuie să fii atent dacă mergi pe străzi .
A doua zi am ajuns să-mi cunosc noii colegi și am avut o introducere intensă in munca. A fost destul de cool și câteva ore mai târziu primii copii au sosit. Așa că i-am cunoscut și ei s-au deschis fata de mine foarte repede. I-am plăcut cu adevărat pe toți în felul lor. Majoritatea aparțin comunității locale de romi și provin din familii foarte sărace. Am pregătit, am organizat și am desfășurat diverse activități și ne-am distrat foarte mult, în special la „proiectul de boxe”. Am luat cateva manusi de boxe si i-am invatat (si fetele) cum sa boxeze si chiar le-a placut! Am jucat, de asemenea, fotbal foarte intens, pentru că am, de asemenea, experienta in fotbal de 7 ani. Mai ales după-amiaza (după sesiunea de teme), accentul a fost pus mai mult pe activitățile creative cum ar fi desenul sau crafting-ul. Vineri de obicei nu aveau nevoie să-și facă temele. În loc de asta am urmărit un film pentru copii împreună. După 2 luni (octombrie-noiembrie 2017), proiectul meu s-a încheiat, dar de fapt, eu stau în contact cu câțiva ex-colegi și copii prin intermediul rețelelor sociale etc.

În total, a fost un timp foarte benefic pentru mine și am învățat multe lucruri noi. Cursul de limba română a fost foarte util și astăzi am o altă viziune mai autentică asupra României și a poporului ei și a culturii fascinante”.

Waqas Tirmizi

(in poza de mai sus: Waqas si alte 2 voluntare SEV la curs de limba romana)

Proiectul „EU Volunteers to learn” (ref. nr. 2016-1-RO01-KA105-024178) este finantat prin programul european ERASMUS+, si stabileste colaborarea intre Asociatia Lumea lui Pinocchio si partenerul german IJGD.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top