Aici brosura SEV! Salutam pe voluntarii proiect Take action in Vrancea: Volunteer!

ghid sev

Soseste momentul sa-i salutam pe voluntarii sositi prin Serviciul European de Voluntariat, prin intermediul proiectului SEV “Take action in Vrancea: Volunteer!”.

Le multumim din inima celor trei voluntari care au luat parte la acest proiect care a inceput in ianuarie 2012 si a avut o durata de 7 luni:  Maria, Elio si Silvia.

Experienta lor a fost povestita intr-o interesanta brosura care poate fi descarcata aici.

Cu speranta de a ne revedea curand, le uram drum bun!

 

Bine ati benit la Panciu. 3 voluntari SEV. Proiect aprobat (RO-21-102-2011-R4) “Take Action in Vrancea: Volunteer!” (Panciu – 01/01/2012)

Ce înseamnă “SEV?” S.E.V. reprezintă  Serviciul European de Voluntariat, una dintre acţiunile programului Tineret în Acţiune, al Comisiei Europene care promoveaza educaţia non-formale şi mobilitaea internaţionala a tinerilor.

Acest program oferă posibilitatea tinerilor între 18 şi 30 de ani de a trai o experienta de voluntariat într-o ţară europeană, pentru o perioadă care variază de la 2 la 12 luni.

Voluntari SEV au acoperite cheltuieli legate de: călătorie dus-întors, cazarea si masa, cursuri de limbă, de formare, de asigurare, bani de buzunar lunar şi mentor. Sectoarele in care pot voluntaria sunt diverse: artă, cultură, protecţie socială, tineret, cooperarea pentru dezvoltare, sport, etc

Pentru mai multe informatii, vizitati siteul: http://www.tinact.ro/, si baza de date a tuturor proiectelor si organizatiilor acreditate http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm.

Asociatia Rom pentru Rom este acreditat ca o organizaţie de trimitere, coordonare şi primire a tinerilor voluntari prin SEV. De la 5 ianuarie pana la  5 august 2012, Asociaţia va găzdui trei voluntari SEV din Italia, Franţa şi Germania. Voluntarii vor sprijini activitatile Centrul de Zi, ata pentru aria educativa cat si pentru officeprin networking si fundraising. Cu ocazia unor iniţiative de promovare a voluntarilatului local şi internaţional, cei trei voluntari SEV va reprezenta o mărturie importantă.

Le uram o experienta interesanta in Romania: Silviei, Mariei si lui Elio!

Bine ati benit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top