Apel de selecţie pentru voluntari români, în vederea activităţilor de la Centrul de Zi Pinocchio

Asociatia Lumea lui Pinocchio selecteaza 3 voluntari romani pentru a desfasura activitatile la Centrul Socio-Educational Pinocchio (Panciu, Vrancea). Activitatea de voluntariat va fi incadrata in proiectul „Da click pe voluntariat”.

DETALII DESPRE APELUL

Nume proiect: Da click pe voluntariat

Locatie: Panciu, judetul Vrancea

Perioada: de la o saptamana la o luna in intervalul noiembrie2015-aprilie 2016

Organizator: Asociatia Lumea lui Pinocchio Panciu (Organizatie Neguvernamentala din Romania)

Finantator: granturile SEE 2009-2014, prin Fondul ONG in Romania.

Rolul LLP: Asociatia Lumea lui Pinocchio este promotor al proiectului, actionand ca organizatie de coordonare a proiectului.

Descriere proiect: proiectul are ca scop creșterea gradului de conștientizare și implicare a tinerilor din Judetul Vrancea în problematica voluntariatului, ca o oportunitate de a fi de folos în comunitate.

Activitatea de voluntariat va fi îndreptată spre populația cea mai vulnerabilă (exemplu minoritățile romilor, vârstnici etc.) dar, de asemenea, va fi o oportunitate pentru creșterea personală și profesională a fiecarei persoane implicate. Prin proiect Asociatia Lumea lui Pinocchio isi doreşte să-si extindă implicarea in promovarea participării active a tinerilor la experienţe concrete de voluntariat social.

Organizatii partenere: Asociatia pentru Dezvoltare Durabila „Focul Viu” din Focsani si Asociatia Voluntariat pentru Viata din Marasesti.

Masa: celor trei voluntari vor fi asigurate 3 mese pe zi (participantii vor avea inclusiv oportunitatea de a descoperi specialitatile bucatariei italiene si spaniole deoarece vor locui impreuna cu voluntari din Italia si Spania).
Transport: Costurile de transport de la localitatea de domiciliu a voluntarilor pana in localitatea Panciu unde se va desfasura stagiul de voluntariat vor fi sustinute de Asociatia Lumea lui Pinocchio Panciu.
Cazare: in cazul de necesitate, cei 3 voluntari selectati vor locui pe o perioadă de timp stabilită in functie de propria disponibilitate de timp (de la o saptămană pană la maxim o lună), în Casa voluntarilor pe care solicitantul o pune la dispozitie.
Conditii financiare: intrucat proiectul este finantat din fonduri SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, nu vor exista costuri pentru cazarea si masa voluntarilor. De asemenea, voluntarii vor avea un pocket money sustinut de organizatori.

DE CE SA PARTICIPI?
… Descoperi alte culturi europene si tineri activi ca si tine;
…Iti dezvolti abilitatile de limba engleza (interactionand cu ceilalti tineri voluntari), dar si alte limbi straine secundare (italiana,spaniola);
…Inchegi prietenii noi cu tineri din alte 2 tari;
…Inveti lucruri noi despre educația formală și non-formală , vei lucra cu copii care fac parte din segmentele cele mai defavorizate ale comunitatii din Panciu, vei cunoaste cultura roma, diversitatea culturala sub toate aspectele ei;
…Desfasori activitati de tip afterschool, de alfabetizare, ateliere de educaţie pentru sanatate, muzică, teatru, pictură, sport, respect pentru mediul înconjurător.
…Descoperi importanta cetateniei active;
… La finalul proiectului se va elibera un „Voluntariat Pass”, in care vor fi indicate activităţile realizate şi competenţele dobandite;
…Ai posibilitatea de a te implica in proiectele Asociatiei Lumea lui Pinocchio.

Asociatia Lumea lui Pinocchio acorda o importanta deosebita selectiei participantilor, a motivatiei acestora pentru tema si activitatile propuse si relevantei pentru proiectul propus.

CONDITII DE PARTICIPARE
Varsta:18-30 ani

Alte conditii:

– Tineri dinamici, energici, implicati activ in activitati desfasurate in special cu copii in varsta de 3-16 ani;
– Motivatie autentica pentru participare;
– Locuitori ai judetului Vrancea;
– Asigurarea banilor de buzunar conform nevoilor proprii;
– Disponibilitate de timp pentru intreaga durata de desfasurare a stagiului de voluntariat stabilit in prealabil de comun acord cu organizatorii avand in vedere minimul de stagiu de la o saptamana pana la maximul de o luna.

CUM APLIC?

Asociatia Lumea lui Pinocchio doreste sa realizeze o selectie transparenta si sa acorde sanse egale tuturor candidatilor. De aceea, va fi folosita urmatoarea procedura de selectie a voluntarilor:
– pana la data de 22.11.2015 la sediul asociatiei din orasul Panciu , str. Al. I Cuza, nr.23 , sau pe adresa de mail info@lumealuipinocchio.org se vor depune C.V.-urile participantilor si scrisorile de motivatie.
– in data de 29.11. 2015 incepand cu ora 9,30 va avea loc o intalnire la sediul asociatiei pentru interviurile individuale.

Va asteptam!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top