Ateliere de educatie pentru solidaritate la Liceul Teoretic “I. Slavici” din Panciu

Pe data de joi 5 si vineri 6 noiembrie 2015, staff-ul si voluntari ale Asociatiei Lumea lui Pinocchio au fost introdusi in Liceul Teoretic “Ioan Slavici” din Panciu, unde s-au derulat laboratoarele de educatie pentru solidaritate.

Ateliere de educatie non fomrala au avut loc in 3 clase (XIaD – XaD – XIaB) si se incadreaza in proiectul “Da click pe voluntariat”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG din Romania. S-a observat un interes mare din partea tineriolor de 15-16 ani si vointa lor de a fi implicati in lumea voluntariatului.

Pentru inceput, s-a facut o scurta prezentare a proiectului si a principalelor activitati prevazute de proiect cu referire la finantator- S-a vizionat un filmulet cu prezentarea Centrului Pinocchio si s-au dat exemple de activitati de voluntariat ce se desfasoara in comunitate.

A urmat o scurta introducere despre istoricul asociatiei, cu testimoniale voluntarelor din Italia si Spania cu accent pe motivatia fiecarei de a face voluntariat. S-a remarcat stransa legatura dintre staff, voluntari si copii.

Tinerii au participat la o activitate non formala care a tinut sa demonstreze importanta lucrului cu voluntari. Elevii, impartiti pe echipe, au fost intrebati sa defineasca ce inteleg ei prin “voluntariat”: dupa rezolvarea de puzzle cu poze ale activitatilor din Centru Pinocchio, au fost descoperite cuvinte-cheie, sinonime cuvantului voluntariat.

Testimonialele voluntarilor straini de la Centrul Pinocchio cat si simpla lor prezenta au marcat in mod placut si pozitiv atat tinerii elevi cat si profesorul indrumator.

Feedback/ul activitatii a fost cu adevarat satisfacator atat pentru tinerii participanti cat si pentru noi organizatorii. Laboratoare au fost realizate datorita frumoasei colaborari intre staff-ul socio-educativ si voluntare straine; au fost implicati in total 68 de elevi, impreuna cu profesorii lor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top