Cronologia interventilor asupra Centrului „Pinochio”

hpim0297.jpg

2004
Cladirea a putut fi achizitionata multumita contributiei partenerilor si sustinatorilor italieni si straini, printre care: IBO Italia, Regiunea Emilia- Romagna, Provincia Ferrara, Primaria Ferrara, IBO Elvetia.
Intregul acoperis al cladirii a fost renovat.

 

2005

Lucrarile au fost incepute din primavara anului, pe cand casa era iesita din uz si in conditiile precare: primele lucrari au constat in refacerea peretilor interni si a tavanelor, renovarea pavilionului stricat si dotarea unui birou pentru asociatie, a laboratorului de informatica si a unei tamplarii pentru un proiect de formare pentru tinerii ce provin din casa de copii Panciu si din comunitatea de romi.
 Pentru dotarile tamplariei se multumeste Grupului Alpini Borgonovo Val Tidone (Piacenza- Italia).

img_0029.jpg2006
Au fost continuate renovarile interioare pe parcursul intregului an si a fost pusa in functiune o noua baie. Spatiul extern, care se afla intr-o degradare avansata, necesita o imbunatatire: o veche cladire, improprie ca si cantina a fost demolata si lucrarile de imbunatatire au fost incepute si vor fi terminate definitiv in 2009 avand in vedere suprafata ampla (750 m patrati) si continua circulatie a masinilor pentru lucrarile in curs pentru construirea bucatariei.

 

dsc00042.jpg2007
 Au fost incepute cateva lucrari in spatiul extern cum ar fi refacerea totala a gardului imprejmuitor, constructia unui acoperis pe piloni pentru a putea gazdui activitatile estivale si pentru realizarea unui depozit de materiale.
Centrul a fost dotat cu gratii pentru siguranta. Laboratorul de tamplarie, avand in vedere suspendarea cursurilor, a fost transformat in sala de activitati pentru copii multumita spatiului si si a solidaritatii de care au dat dovada voluntarii Italiei de la ACLI din Provincia LODI, care in afara de zugravirea peretilor, au reparat si acoperisul, au construit un plafon in sala vecina cu cea a copiilor (unde pe viitor va fi sala de mese) si au fixat ulucele pentru ploaie pentru toate acestea multumim, asadar, lui Angelo (seful campului de lucru), Gino ( pentru microbuzul folosit si pentru materialele oferite), Paolo (a dat cu smoala), Davide (pentru calciu), Giuseppe (mana dreapta a lui Gino) si David (pentru periat).

2008
img_2143.jpgMaiestrul Vasile, care intre timp a devenit responsabilul structurilor, a coordonat lucrarile din centru si numeroasele si pretioasele campuri de lucru si constructie si promovate de partenerii nostri de proiect IBO Italia si ACLI din Provincia Lodi care au facut posibila o imbunatatire substantiala a functionalitatii centrului si a esteticii sale, chiar daca imbunatatirile ce mai trebuiesc facute sunt inca numeroase.
 La inceputul anului a inceput proiectarea bucatariei si a salii de mese,  care a avut parte de toata concentratia si atentia pe tot timpul anului si care a dus la obtinerea autorizatiilor de constructie si a celor sanitare. Lucrarile au fost deja si vor fi finalizate in 2009.
Vechia baie a fost daramata pentru motive de siguranta seismica. Au fost incepute sapaturile pentru fundatia baii si a bucatariei.

APRILIE 2008
img_1628.jpg
Numerosi voluntari au participat la campul de lucru si la constructia promovata de ACLI din Lodi si care s-au concentrat pe refacerea fatadei externe  a Centrului Pinochio, asupra saparii fundatiei de bucatarie, asupra lucrarilor de imbunatatire pentru ospitalierea in casa voluntarilor. Se multumeste lui Angelo, Davide, Stefano, Paolo, Andreina, Manuela si lui Dino (cititi fisa de la sectiunea “Casa voluntarilor” pentru multumirile speciale).

 

 

 

MAI 2008
dsc00458.jpg4 voluntari seniori au participat la campul de lucru si constructie promovat de IBO Italia: Renzo, Vicenzo, Piero si Andrea. Cu buna dispozitia lor contagioasa s-au concentrat la finisarea fundatiei pentru bucatarie, asupra instalarii tuburilor hidraulice, asupra imbunatatirii spatiului extern, asupra pozitionarii tuburilor din subteran pentru instalatia de iluminare din aria externa. Cateva interventii au fost realizate si la casa voluntarilor. Pentru toate acestea, se aduc multumiri infinite acestei fantastice echipe de lucru.

 

IUNIE 2008
dsc00433.jpgA fost construita o magazie pentru depozitarea materialelor care mai apoi a devenit “biroul maiestrului Vasile”, si a fost realizat acoperisul structurii pentru activitatile estivale.
Aria externa a fost ulterior reorganizata cu un teren donat de Parohia Ortodoxa Locala.
Au fost terminate lucrarile la tuburile de scurgere a apei de ploaie.
A fost montata o baie provizorie din lemn prefabricata, in afara centrului. Noua  baie va lua nastere in noul complex al bucatariei.

 

IULIE 2008
dsc00019.jpgAu fost montate o noua fosa biologica de iesire pentru noua baie si un put de degresare pentru bucatarie.
Ulterior a fost refacuta tencuiala exterioara a noii bucatarii.

 

 

 

AUGUST 2008
dsc01112.jpgCu ocazia verii a fost realizat un teren de forbal in spatiul extern, portile au fost construite de baietii ce frecventeaza centrul.
 A fost realizata platforma pentru noua bucatarie, finalizand in acest mod prima faza a planului pragmatic al lucrarilor pentru sala de mese. Faza a doua consta in: inaltarea structurii din lemn si acoperirea acestuia, montarea tuburilor pentru apa si incalzire (prevazute pentru primavara lui 2009) si finalizarea peretilor interni (vara 2009). Faza a treia va consta in dotarea bucatariei (toamna 2009) pentru a ajunge in 2010 la un posibil inceput de activitate de distributie a mesei.

OCTOMBRIE/ NOIEMBRIE 2008
diariolavillest.jpgVenirea toamnei, cu vantul si frigul, a necesitat punerea in regula a ferestrelor intregii asociatii: noile bariere de policarbonat transparent protejeaza oaspetii centrului si asigura o iluminare buna a salii vecine cu cea a copiilor si cu holul de la intrarea in sala.
Luminile din exterior au fost montate pentru a ilumina intrarea in asociatie si terenul si pe timp de noapte si baia externa a fost legata la sistemul de iluminare.
Sala vecina cu cea a copiilor a suferit o transformare din planul stabilit, fiind pastrata pentru ocazii speciale: masa de ping-pong devenid teatru zilnic al pasionatilor, jocuri la care participa si maestrul Vasile, unul dintre cei mai impatimiti jucatori.

DECEMBRIE 2008
Podul asociatiei a fost curatat si iluminat: pentru moment sunt depozitate lucrurile care vor servi atunci cand va fi deschisa bucutaria.
Au fost efectuate lucrari de infrumusetare a biroului si in laboratorul de informatica prin montarea perdelelor.

IANUARIE 2009
diariolavsalcomp.jpgMaiestrul Vasile si Cristi au ordonat laboratorul de informatica, transformandu-l intr-un mediu mai accesibil si mai ordonat:  un dulap care se afla pe hol a fost asezat sub fereastra, masa a fost transferata in centrul camerei, iar un cuier montat pe perete tine in ordine hainele vizitatorilor.
In holul de la intrare, in locul dulapului, a ajuns o cutie pentru lemne ce serveste la depozitarea lemnelor ce se folosesc in alimentarea sobelor din centru.

 

Februarie-martie 2009:

s7300001.jpgRece iarna din Vrancea puțin răgaz și întreținere de zi cu zi a structurilor devine mai mult și mai provocatoare: baia extern pentru copii este de multe ori victima de ghinioane, cu apa îngheață în conducte, dar Vasile și Cristi dovedi instalatori, de asemenea, bune.
Maestrul, de asemenea, tidies la atelierul său, oferind numeroase instrumente din donații italiene: are acum un arsenal veritabil, care va servi pentru a face facilitățile centrului întotdeauna accesibil și funcțional.
În ultimele zile ale lunii martie sunt o oportunitate pentru o vizită de bun venit: Pierluigi, însoțită de atent și ajutat de Osvaldo Emmanuel, asociația lucrează cu calculatoare, care sunt reparate și consolidate, sarcini de birou vor beneficia foarte mult și băieții vor îmbunătăți abilitățile lor de calculator (și jocurile video on-line …) și, de asemenea, sistemul electric imprimantele ‘s sunt rearanjate și îmbunătățite.

Aprilie-mai 2009:

s7300002.jpgAici vin primele activități calde și încep să se miște spre exterior : deșeurile de Master cel mai scurt timp și se montează plasa de volei : câmpul devine scena de jocuri nesfârșite de volei , condus de neobositul Nunu , care poate implica ( până la târziu în seara ), nu numai copiii mai mari , dar cea mai mare a personalului implicat în diagrame și explicații tehnice .
Zidărie din porțile exterioare vor fi pictat de foarte activ Cristi : culoarea aleasa este un galben strălucitor care dă dinamism la structura și face centrul Pinochio cu siguranta vizibil chiar de la distanță .

Partea de jos a copaci și trotuare care înconjoară cele trei laturi ale asociației sunt mai ordonat și protejat de dăunători cu var , practica tradițională de primăvară .
Numeroase activități de supraveghere înainte de începerea lucrărilor de ext
indes7300003.jpgre și de restructurare a Centrului : acestea sunt cele mai bune luni pentru a fi efectuate .
Grande este dat de siguranța copiilor și tinerilor : trusa de prim-ajutor este reorganizat și completat în conformitate cu legile române în timp ce stingătoarele de incendiu sunt verificate și soluționate , dintre care una are loc într-un spațiu exterior din lemn, special construit de către maestru Vasile , cu o mulțime de sticlă pentru a rupe în caz de urgență .

Giugno 2009:

s7305574.jpg

Închiderea Centrului de o săptămână, urmată de suspendarea tuturor activităților permite Vasile și Cristi pentru a efectua aceste locuri de muncă care nu pot fi, în mod normal efectuate nu-i deranja pe copiii și educatorii din centrul: covor de birou, acum uzate și incontestabil insalubre, se înlocuiește cu un linoleum mai funcțional, ușor de curățat și mai elegant.
Biroul este albite: în plus față de dungi albe, galbene centrale obișnuite da un sentiment de prospețime și curățenie, camera este mai luminos și apar mai mari, Helen și Marian pot lucra într-o mai vesel decât înainte.
Mobilier prezent au fost mutate sub o nouă dispoziție care vizează să încurajeze o mai bună utilizare a spațiilor existente.
Sistemul electric în sala de calculatoare și biroul a fost stabilit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top