Experienţă de basm

p1010578.jpgO zi de poveste au petrecut copiii de la centrul educaţional de zi „Pinochio” pe 8 septembrie la Nicoreşti.
Dacă astăzi majoritatea spun că tot ce e frumos există doar în filme şi că minunile şi fabulosul sunt doar în poveşti se înşeală.
După ce am plecat la ora 10 de la Panciu şi am ajuns la Nicoreşti, după ce copiii s-au integrat, toată lumea poveştilor a avut noi înfăţisări şi toate personajele de poveste au prins viaţă atunci când copiii au făcut teatru şi cred că şi autoriii poveştilor dacă ar mai fi trăit ar fi fost „geloşi” pe talentele şi creativitatea copiilor noştri.

Am intrat puţin şi în lumea circului acolo unde clownii fac tot felul de jonglerii şi giumbuşlucuri pentru a înveseli copiii care vin să-i vadă. Noi am vrut să trecem puţin în lumea lor şi clownii să fie cei care se vor bucura aşa ca am făcut special pentru ei maşti vesele.
Exact ca şi Alice când a intrat în Ţara Minunilor şi a descoperit personajele cu care a avut tot felul de peripeţii, aşa şi copiii noştri au fost fascinaţi să descopere lucruri noi alături de copiii de la Nicoreşti.
În lumea minunată a copilăriei şi a copilului putem trăi şi noi cei mari ca în filme sau poveşti, e lumea în care găsim numai jucării şi zâmbete de pitici, un loc în care uiţi tot ce e rău şi toate grijile de peste zi sunt uitate atunci când un copil îţi zâmbeşte sau te îmbrăţişează cu dragoste.
E bine să pastrăm această lumea a inocentei aşa cum este ea şi din când în când să încercăm să ne întoarcem şi noi în mijlocul ei.
La sfârşit am împarţit diplome tuturor copiilor. Înainte de plecare băieţii mai mari ai centrului „Pinochio” au făcut pentru copiii de la Nicoreşti un număr de jonglerie, iar apoi i-au învăţat pe cei de acolo cum să facă şi ei.
Totul a fost un vis, o poveste sau un basm cu feţi frumoşi, cu zâne şi prinţese în urma căreia s-au legat prietenii strânse.
Cu parere de rău, dar cu amintiri de neuitat am plecat spre casă la ora 17.
Aşteptăm cu nerăbdare anul viitor să ne întoarcem la Nicoreşti sau de ce nu să vină Nicoreştenii la noi.
Îi aşteptăm cu drag.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top