Identitatea ta – o sansa pentru drepturi egale!

Acest proiect are scopul de a atrage atentia asupra integrarii sociale a romilor ce traiesc in 6 comunitati din Vrancea, tratand problemele legate de lipsa documentelor de identitate si implicand autoritatile locale in rezolvarea problemelor legate de proprietate.

Proiectul, condus de Consiliul Judetean Vrancea in parteneriat cu Asociatia Rom pentru Rom, a fost initiat la inceputul anului 2008 si va avea durata de 9 luni. Lipsa documentelor de identitate este un factor important al excluderii sociale, de exemplu, persoana nu este considerata cetatean si, in consecinta nu poate intra in relatii cu statul. In viata cotidiana consecintele sunt semnificative: accesul la sistemul educationalsi de asemenea accesul la un loc de munca in regula si la dreptul de proprietate. Aceasta situatie poate avea urmatoarele consecinte:

  • trafic de persoane  si adoptii ilegale
  • realizari partiale ale drepturilor politice
  • realizari partiale ale drepturilor sociale si economice

Consiliul Judetean si Asociatia Rom pentru Rom ar dori, prin desfasurarea acestui proiect, sa infrunte problema prezentata oferind ocazia acestor persoane din cele 7 comunitati de romi, de a-si intocmi certificate de nastere si carti de identitate  si sensibilizand comunitatile de romi si autoritatile  locale asupra importantei acestei probleme.
Citeste {phocadownload view=file|id=89|text=aici|target=s} proiectul “Identitatea ta – o sansa pentru drepturi egale!”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top