Impresiile voluntarilor de la liceu

dscn2656bis.jpgDupa o perioada de mai bine de 6 luni de voluntariat la Rom pentru Rom, elevii din clasa a 9 a D de la  Liceul Teoretic “Ioan Slavici” ne-au impartasit cateva din gandurile lor.

Cand am fost pentru prima data, aproape de sarbatorile de iarna, mi se parea ca eu nu aveam ce cauta acolo; ca nu aveam treaba cu acei rromi. Dar acum, dupa ceva timp de cand merg la asociatie, am cu totul o alta impresie: este minunat sa lucrez cu cei mici si sa stiu ca am participat macar un pic in educatia lor. Pentru mine este o mare placere sa lucrez cu copii.

 “La inceput mi-a fost teama ca nu ma voi acomoda cu copiii, credeam ca ma vor respinge; a fost un sentiment ciudat, nu prea intelegeam multe lucruri, insa, pe parcurs mi-am schimbat total parerea si imi face o deosebita placere sa ii vad bucurosi ca le pot oferi atentie, ca le vorbesc…sunt foarte draguti si chiar a meritat sa particip la acest proiect.

Pentru prima data am crezut ca nu voi putea face fata deoarece este pentru prima data cand fac voluntariat. Mi-a placut atmosfera de acolo si in special faptul ca cei mici sunt foarte deschisi si bucurosi sa primeasca sfaturi si sa invete lucruri noi. Ei sunt foarte bucurosi cand le vorbim dar si cand ii intalnim pe strada si le zambim. Eu cred ca acest proiect este o lectie de viata pentru noi.

Am fost impresionata de dorinta copiilor de a te cunoaste, de a-ti deveni prieten si foarte bucuroasa cand am vazut ca, intalnindu-i pe copiii de la centru pe strada, aveau un comportament total diferit de cel anterior deoarece salutau prietenos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top