Inaugurarea Centrului de Voluntariat Vrancea

cvv1

Comunicat de presă

Panciu, 02.05.2011

Anul 2011 este dedicat celor 100 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene implicaţi în activităţi de voluntariat şi celor care doresc să li se alăture, celor care îi sprijină şi celor care beneficiază de implicarea, energia şi entuziasmul acestora.

Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt români, potrivit Barometrului European din mai 2010. Anul 2011 este Anul european al voluntariatului, prilej de a aduce în atenţie activitatea de voluntariat care pune în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii
Si in Vrancea, in data de 04 mai 2011, la Casa de Cultura Panciu, la ora 16.00 se va lansa centrul de voluntariat Vrancea, prin proiectul “Centru de Voluntariat resurse si oportunitati pentru comunitate” propus de ProVobis in cadrul reţelei naţionale a Centrelor de Voluntariat.
Misiunea Centrului este promovarea voluntariatului ca expresie de formare şi de creştere personală şi umană pentru tineri şi nu numai. Centrul promovează voluntariatul ca resursă pentru dezvoltare, în judeţul Vrancea.
Credem că participarea activă prin voluntariat poate să contribuie la creşterea comunităţii şi să combată excluziunea socială şi sărăcia.
Acţionăm ca o legătura între persoanele care vor sa devină voluntari şi reţeaua de organizaţii şi instituţii active in comunitatea din judeţul Vrancea.
Pentru realizarea misiuni centrului, in parteneriat cu Primaria Panciu, si Casa de Cultura Panciu, am pus la dispozitia comunitatii locale un spatiu fizic, deschis 2 zile pe saptamana, timp de 2 ore, in care 2 persoane resursa vor contribui la realizarea ei.
Centrul de Voluntariat Vrancea işi propune urmatorale obiective:
1.Analiza si monitorizarea realităţii asociaţiilor si a autorităţilor publice prezente in judeţul Vrancea
2.Lansarea Centrului de Voluntariat ca punct de reper pentru voluntarii si organizatiile publice si private din Vrancea.
3. Promovarea conceptului de voluntariat in toata comunitatea in special in rândul tinerilor cu vârsta cuprinsa intre 14-18 ani
4.Promovarea experienţei practice a voluntariatului la nivel local si la nivel judeţean si international.

Pentru îndeplinirea obiectivelor centrului şi pentru implementarea Anului european al voluntariatului în România, la nivel de judet, Centru nostru va coordona toate activitatile organizate in Saptamana Nationala a Voluntariatului din perioada 9-15 mai 2011.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top