Monica: locul meu la Panciu

„Când destinația finală a fost Panciu, o mulțime de oameni mi-au pus aceeași întrebare: „Ce ai pierdut acolo?” În acel moment nu am stiut răspunsul, dar nici măcar nu banuiam cât de mare va fi răspunsul meu două luni mai târziu.

Sigur că nu am pierdut nimic acolo. Dacă căutați în locuri, probabil că nu veți găsi nimic. Destinația este în interiorul tău, deși, ca și în cazul meu, există locuri cu oameni în care puteți vedea mai clar cunoștințele voastre.
Dificultățile zilnice, observația și capacitatea de a aprecia lucrurile mici împreună cu copiii mi-au arătat ceea ce am pierdut în Panciu. Acest mic loc și poporul său mi-au ajutat să contemplăm o mare bogăție. Mai presus de toate, am găsit-o la copiii de la Lumea lui Pinocchio, minunatele lor zâmbete, îmbrățișări calde, dorința de a râde, de a se juca și de a simți, dorința lor intensă de a trăi. Și chiar fără a pierde nimic, m-am trezit în fața lor. M-au încărcat cu multă putere, au fost motivul pentru șederea mea acolo. Mi-au aratat curaj, speranță, respect, puncte de vedere diferite și cel mai simplu mod în care să mă simt fericita. Totul era în lucrurile mici. Vă mulțumim că ați făcut totul o aventură și mi-ați oferit șansa de a vedea România specială și minunată. M-am îndrăgostit de ea.

Mulțumesc copiilor de la Panciu, că m-au acceptat in calea lor și că m-au învățat că totul este posibil. Multumesc, mi-e dor de voi!”

Monica Espigares Diaz

Proiectul „EU Volunteers to learn” (ref. nr. 2016-1-RO01-KA105-024178) este finantat prin programul european ERASMUS+, si stabileste colaborarea intre Asociatia Lumea lui Pinocchio si partenerul spaniol COCAT.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top