Primul Marș pentru Pace și Nonviolență din Vrancea

s7300360.jpgFOCȘANI, DECEMBRIE 2009 – Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Asociația Rom pentru Rom și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu sunt organizatorii unei inițiative sociale foarte importante pentru Vrancea și pentru România: Primul Marș pentru Pace și Nonviolență din Vrancea.
La acest marș au aderat şi Prefectura Vrancea, Consiliul Județean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani și Primăria Orașului Panciu.
Marșul se va desfășura pe data de 18 decembrie, după spectacolul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea cu ocazia Zilei Internaționale a Minorităților.
Marșul va începe de la Teatru Municipal din Focșani la ora 12:30 și se va încheia la sediul Inspectoratului Școlar Județean la ora 14:00. Prevedem participarea a 150 oameni, un rezultat extraordinar de bun, dacă ne gândim că este primul eveniment de acest gen în județ.
Acest marș este o inițiativă de mobilizare socială, care intenţionează să mărească sensibilitatea oamenilor faţa de nonviolenţă (nu doar fizică, ci şi economică, religioasă şi psihologică) şi speranţa pentru o lume fără războaie şi ameninţări nucleare.
Marșul Mondial a început din Noua Zeelandă în dată de 2 octombrie și se va încheia în Anzii argentinieni în data de 2 ianuarie, acoperind întreaga lume.
Peste 2000 de instituții, personalități și asociații au aderat la aceasta inițiativă.
Evenimentul care se va desfășura în Focșani este în cadrul Marșului Mondial pentru Pace și Nonviolență (pentru mai multe informații: www.theworldmarch.org).
La liceul „Ioan Slavici” din Panciu, și în alte școli județene în colaborare cu Asociația Rom pentru Rom s-au desfășurat deja cu elevii activități pe tema păcii, în cadrul acestui eveniment. Elevii au vrut să-şi exprime dorinţa lor pentru o lume mai bună, fără violență, discriminare și
război.
Acum inițiatorii doresc să implice cât mai multe persoane, care să mediteze asupra păcii și nonviolenței. Este și o mare oportunitate pentru a arăta că există o societate civilă activă și sensibilă la aceasta tematică.
În Vrancea pentru prima dată se organizează un eveniment de aceasta anvergură: participarea este deschisă pentru orice persoană care doreşte.
In timpul marșului, o delegație, compusă din elevii Liceului „Ioan Slavici” și copiii din Centrul Educațional de Zi „Pinochio” din Panciu, va oferi un mesaj simbolic despre pace, realizat de ei, Președintelui Consiliului Județean, Primarului Municipiului Focșani și Inspectorului Școlar
General.

Pentru mai multe informații și detalii, puteți citi pe www.rompentrurom.eu, sau puteți contacta Asociația Rom pentru Rom la 0237/275 553 sau prin e-mail la adresă rompentrurom@panciu.net.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top