RGDTS

RGDTS (Romagadje de dialog prin Serviciul) este o inițiativă lansată în 2003. Acesta își propune să promoveze un dialog eficient între romi și gadje (în limba romani ca ei se numesc non-Rom), printr-un schimb cultural constant la diferite niveluri poate da un umăr la complexul de stereotipuri, prejudecăți, neînțelegeri, și adevărat rasism.

RGDTS Programul este finanțat prin:
  • Fundament pentru memorie, responsabilitatea și în viitor; Germania
  • Kerkinactie; Olanda
  • Programul Tineret în Acțiune Serviciul European de Voluntariat, Uniunea Europeană
  • Fundația Robert Bosch, Germania
  • PCUSA; USA
  • DWEKD/Gluckspirale; Germania
  • direct de către partenerii săi.

Proiectele sunt inițiate în comunitatea de romi din Republica Cehă , Germania , Slovacia, Ungaria , România , Ucraina , Marea Britanie și Albania . Schimbul se bazează pe trimiterea și ospitalitatea de adulți tineri între 18 și 30 de ani. Trimiterea de tineri voluntari europeni , romi și gadje în țările menționate mai sus le permite să dezvolte o mai mare sensibilitate și înțelegere față de cultura romilor , o comunitate care este un minoritățile importante în cadrul Uniunii Europene , care lucrează cu tinerii , proiecte în educația timpurie , după – școală și tineri . în Roma mai tineri au posibilitatea de a alege să participe în proiecte sociale sau ecologice tematice în Danemarca , Franța , Germania , Italia și Țările de Jos să intre în contact cu diferite realități și să învețe despre un mod diferit de viață în alte tineri Pçaesi d ‘ Europa.
Asociația Rom a scris Rom RGDTS participă în cadrul proiectului , prin trimiterea de voluntari romi și voluntari bun venit gadje .

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul RGDTS. Pentru a participa la programe, contactați-ne direct aici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top