Schimb de tineri: „Food across borders”

Dacă ai vârsta intre 13-23 de ani și esti interesat de produse alimentare, noi arome și gusturi diferite, ia parte la un schimb de tineret din România!
Vei întâlni alti tineri interesati ca tine si te vei confrunta cu tema „nutriție și alimente ca vehicul de dialog intercultural. Multe activități de neuitat, planificate pentru o oportunitate susținută de Uniunea Europeană!

 

Titlul proiectului: „Food Across Borders” (2016-3-RO01-KA105-035478)

Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană – Program Erasmus +, coordonat de Asociatia Lumea lui Pinocchio (România).

Perioada: 17 iulie – 27 iulie 2017

Locatii: București și Panciu, România.

Tarile participante: România, Italia si Lituania. Pentru un total de 25 de persoane participanți și lideri.

Cerinte: varsta 13-23 ani, interesul pentru gătit, dorința de a participa la două intalniri pregatitoare și o intalnire de împărtășire a experienției la sfarsit.

Temă

Mancare si bucatarie ca instrument de dialog, ca o oportunitate de îmbogățire și de confruntare. Masa este o parte a identității culturale, dar, de asemenea, o legătură care ne unește. Vei avea posibilitatea de a descoperi alte țări, tradiții și produse alimentare a acestora, astfel încât să se promoveze integrarea socială și solidaritate. Te vei informa și vei discuta despre un stil de viață sănătos, despre dobândirea de competențe utile pentru viitorul tau.

Activităţi

Toate activitățile educaționale oferite vor fi bazate pe metode de învățare non-formale si sunt multe: ateliere de lucru, activități în aer liber etc …
Activitățile vor avea loc în București și in Panciu (Vrancea ), la Centrul Pinocchio. Vei avea un rol tot mai activ și vei petrece cât mai timp mult posibil în aer liber!

Certificatul

Vei primi certificatul European Youthpass pentru recunoașterea competențelor dobândite, valabil la nivel european.

Costurile acoperite de proiect:
– mancare și cazare
– lideri de grup
– costurile de deplasare Panciu-Bucuresti

Pentru mai multi detalile si informațile:
Asociatia Lumea lui Pinocchio
Tel: 0762912587
email: secretariat@lumealuipinocchio.org
Strada A.I. Cuza 23, Panciu (Jud. Vrancea)

Pentru a aplica, trimite o scrisoare de motivație scurtă, de asemenea, plin de detalii personale, la: secretariat@lumealuipinocchio.org

Termen limită: 15 iunie 2017

Te vom contacta în termen de câteva zile pentru a-ti oferi mai multe informații și să te cunosc mai bine.

Motivația și curiozitatea despre această experiență și temă principală (un interes special în gătit, cursuri de formare și cursuri profesionale deja în curs de desfășurare) vor fi principalul criteriu de selecție.

În plus, se va acorda prioritate:

– pentru cei care nu au participat la un schimb de tineret
– tinerii cu anumite dificultăți care participă la experiența de mobilitate și / sau care au nevoie de o experiență educațională non-formală

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top