Thanina – Experienta mea de Serviciul European de Voluntariat la Panciu

Proiectul SEV „EU Volunteers to learn” este aproape la sfârșitul celor 2 ani de la implementare. Asociația Lumea lui Pinocchio, organizația de coordonare și găzduire, a avut plăcerea să găzduiască și să întâlnească voluntari din Spania, Austria și Germania. Unul dintre ei, Thanina Chikhoune (Austria), a petrecut perioada octombrie – noiembrie 2017 la Centrul Pinocchio … aici aveti marturia ei despre această experiență îmbogățită!

„Am început experiența mea la Lumea lui Pinocchio la începutul lunii octombrie. Am sosit în Panciu într-o sâmbătă ploioasă plină de așteptări, de energie și idei.

Schimbarea de la orașul meu natal, Viena, la Panciu, a fost drastică. Nu am mai trăit niciodată într-un oraș așa de mic, într-o casă în care, pentru a avea un duș cald, trebuie să faceți focul în prealabil, cu oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată. Împreună cu ceilalți voluntari cu care am împărțit casa, a trebuit să ne adaptăm rapid. Zi de zi ne-am cunoscut mai bine și am devenit o echipă.
Am lucrat împreună pentru motivul pentru care am venit la Panciu: să fim acolo pentru copiii care nu au aceleași oportunități pe care le aveam noi. Le-am oferit micul dejun, pregătindu-le pranzul și o varietate de activități pentru ei și, cel mai important, le-am dat o mulțime de îmbrățișări.
Felul în care ne multumeau pentru afecțiunea și atenția noastră arată cât de mult le lipsește aceste lucruri importante în viața lor.

Chiar dacă începutul acestui proiect a fost destul de greu pentru mine, sunt fericita că am făcut parte din acest proiect, deoarece am avut șansa de a învăța nu numai multe despre mine, dar și despre acești copii și mediile lor de viata. A fost o mare plăcere să-mi dau timpul și energie acestor copii și să fac zilele petrecute împreună să merite”.

Thanina Chikhoune

(in poza de mai sus: Thanina, staff-ul local si alte 2 voluntare spaniole)

Proiectul „EU Volunteers to learn” (ref. nr. 2016-1-RO01-KA105-024178) este finantat prin programul european ERASMUS+, si stabileste colaborarea intre Asociatia Lumea lui Pinocchio si partenerul austriac GRENZENLOS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top