Tineret în Acţiune – SVE (Actiunea 2) – Education makes the difference

tineret

01/02/2010-30-06/2011

(RO-21-53-2009-R5)

Proiectul a inclus 2 activităţi individuale diferite: un voluntar italian în România (un Gagio în rândul romilor) şi un tanar rom român în Italia. Sarcinile lor au fost gandite  pentru a preveni excluderea socială şi rasismul, in special, faţă de comunitatea romă.

Cei 2 voluntari sunt parte activa a acestui proces. Voluntarul italian la Panciu a sprijinit activităţile educative de la Centrul Pinochio, Centru deschis copiilor cu vârsta cuprinsa intre 4-15 ani. (artă, teatru, activităţi manuale şi de alfabetizare şi jonglerie) şi a colaborat cu personalul locale în alte activităţi precum promovarea în rândul tinerilor a voluntariatului local.Voluntar român în Ferrara a sprijinit operatorii în acordarea serviciilor de bază pentru nevoile persoanelor fără adăpost şi a  persoanelor  care frecventează centrul Caritas.

Acest proiect le-a dat posibilitatea de a vedea o nouă realitate. Acest lucru ia învăţat importanţa solidarităţii, incluziunea socială, o participare activă în viaţa socială, culturi noi, lucru in  echipa. Voluntarii au avut sansa sa creasca si sa se maturizeze ca persoană şi ca cetateni europeni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top