Tineret în Acţiune-SVE (Actiunea 2)-Youth volunteering for inclusion

tineret01/07/2010-31/12/2010

(RO-21-16-2010-R2)

In proiect sunt prevazute doua tipuri de activitati,implementate de doua tinere, Sara si Valentina,venite in Romania, la Asociatia Rom pentru Rom din Panciu. Au ramas ca voluntare 6 luni in asociatie unde au desfasurat activitati la Centrul de Zi „Pinochio”.
Proiectul a avut obiectivul de stimulare a solidaritatii si tolerantei tinerilor ca acela de contribuire la imbunatatirea calitatii initiativelor pentru tineri si capacitatea lor de a se organiza in acest sens. Acest lucru s-a verificat prin:

Voluntarii au ajutat personalul in activitatile realizate direct cu copiii din Centrul de Zi Pinochio,si in proiectul Aria Tineretului Bazart;
Includerea sociala a tinerilor sta la baza proictului pentru care lucreaza staful de la Rom pentru Rom,alcatuit in mare parte din tineri. Stimularea educatiei copiilor si tinerilor a fost si va fi obiectivul Asociatiei;
Contactul voluntarilor cu adolescentii si copiii i-a ajutat pe acestia din urma ca sa nu se simta marginalizati si exclusi.

youth for inclAcest proiect satisface prioritatile Programului Tineri in Actiune dezvoltand solidaritatea si toleranta dat fiind ca toatyouth for incle activitatile sunt focalizate pe tineri.

Proiectul satisface in principal prioritatile nationale avand in vedere ca toate activitatile sunt bazate pe metodologia non – formala promovand in acelasi timp voluntariatul in zona rurala din Panciu, unde acest concept este aproape necunoscut. Activitatile au rolul de a raspandi conceptul de voluntariat si de a elimina cauzele discriminarii in comunitatea romilor din zona Panciu.
Acest proiect a dat voluntarilor oportunitatea de a intelege importanta valorilor europene comune si in acelasi timp de crestere si maturizare ca indivizi si locuitori europeni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top