Voluntariat in Peru: cautam un voluntar!!!

Proiectul „EVAC – Empower Volunteering Across the Continents”, cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene (KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices – Capacity Building in the field of Youth) vizează promovarea voluntariatului atât la nivel internațional, cât și la nivel local, printr-un proces de întâlnire și de schimb între lucratori de tineret, voluntari străini și tineri locali. De asemenea, urmărește să îmbunătățească abilitățile lucrătorilor de tineret și gestionarea voluntarilor într-o rețea de 5 organizații din 5 țări diferite: Italia, România, Peru, Madagascar și India.

Titlul proiectului: „EVAC – Empower Volunteering Across the Continents”

Unde: Santa Rosa, Puente Piedra, Lima Nord

Când: 24 septembrie 2018 – 30 martie 2019

Pentru cine: 1 voluntar ITA + 1 voluntar RO între 18 și 30 de ani (31 neimpliniti)

Organizația gazdă
Asociacion Pueblo Grande a fost înființată în 2007 la inițiativa unui grup de educatori, a unui sociolog și a unor experți în comunicare care au decis să-și combine competențele și să le folosească pentru a contribui la formarea și dezvoltarea umană a comunității lor.

Asociația a creat, în special, proiectul „Barrio Cultural Quiote para la Vida” care, în asezarea suburbană Santa Rosa – districtul Puente Piedra (în suburbiile de nord a orașului Lima), își propune să ofere copiilor o formare care îi determină să fie promotori viitori ai valorilor cetățeniei democratice, recunoscând și promovând o schimbare care pornește de la abilitățile lor.

Context
Asociația Pueblo Grande este situată în districtul Santa Rosa, cartierul Puente Piedra, unul dintre cele 43 de provincii Lima, Peru. Districtul, situat în suburbiile de nord ale orașului Lima, este locuit de aproximativ 15.000 de persoane.

Case de mai multe culori, dealuri aride, locuințe neterminate, gata în orice moment să fie reconstruie sau demolate, sunt elementele de bază al acestui peisaj. Deși împrejurimile sunt in imediata apropiere a capitalei țării, în Peru, exista moto-taxiuri rapide pe străzile gri, servicii proaste, magazine și picturi murale.

Suburbiile Limei s-au format în urma așa-numitelor „invazie” de migranți care s-a mutat din interiorul țării pe coasta, au ajuns in capitala pentru a încerca să aibă mai multe oportunități sau pentru a scăpa de teroarea Sendero Luminoso. Generațiile se succed, și copiii de azi, cei care s-au născut aici sau nu au văzut nimic altceva în viața lor, cu excepția dunose și deșertice suburbii, se găsesc fără partajare spații. Nu există un centru de petrecere a timpului liber, un teren de fotbal care nu este poluat, un cinematograf sau un parc verde în imediata vecinătate.

Activităţi

 • pregătirea și implementarea activităților de citire și scriere;
 • activități de educație non-formală și jocuri de grup;
 • activități de animație în vecinătate (proiecții de film, picturi / picturi murale, ateliere de mediu, organizarea de evenimente conform abilităților voluntarului);
 • colectarea materialelor video și fotografice care vor fi utilizate pentru promovarea activităților;
 • activități sportive (de exemplu, gimnastică și yoga);
 • participarea la ședințele bibliotecilor municipale.

Zile săptămânale de serviciu
35 de ore pe săptămână // 5 zile de serviciu.
Sfarsitul de saptamana liber, dacă nu există evenimente locale.

Cazare
Cei doi voluntari SEV vor locui într-o casă din cartierul Santa Rosa, care poate fi împărțită cu alții sau destinată exclusiv utilizării lor.

Cerinţe
Varsta: 18 – 30 ani (31 neimpliniti)
Cunoașterea limbii spaniole
Experiență preferată de animație, organizare de activități sportive sau ateliere artistice-culturale cu minori

Beneficii

 • Calatorie dus-intors (în funcție de calculatorul de distanță al Comisiei Europene).
 • Mancare și cazare.
 • Instruirea privind proiectul și activitatea care urmează a fi desfășurată.
 • Asigurare acoperita.
 • Mentor și suport în cadrul proiectului.
 • Bani de buzunar (suma fixă stabilită de Comisia Europeană în funcție de țara de destinație Aproximativ 60 EUR pe lună).
 • Sprijin lingvistic.

Candidatura
Documentele de trimis: CV + Scrisoare de motivatie în engleză
Adresă de e-mail pentru a trimite: secretariat@lumealuipinocchio.org -specificând subiectul mesajului „EVAC – Candidatura SVE în Peru”
Data limita de expediere: 29 iunie 2018

 

Metoda de selecție

Selecție bazată pe CV (competențe anterioare și experiență) și Scrisoare de motivare (motivații).

Selectia prin Skype se va face candidaților care au trecut de selecția pentru CV și Scrisoare.
Nu va fi publicata o lista, dar ve-ti primi un răspuns cu rezultatul (pozitiv sau negativ).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top