Voluntariat vazut de aproape: „Educator pentru o zi!”

  Proiectul „Da click pe voluntariat” are ca scop creșterea gradului de conștientizare și implicare a tinerilor din Judetul Vrancea în probleme le legate de voluntariat. Acesta se desfaoara in perioada mai 2015-mai 2016 si este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Este derulat de Asociatia Lumea lui Pinocchio, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila „Focul Viu” şi Asociatia „Voluntariat pentru Viata”, în calitate de parteneri.

In cadrul proiectului este prevazut de a desfasura activitaţi practice de voluntariat la sediul asociațiilor partenere (Panciu, Focşani, Mărăşeşti), deschise pentru voluntarii de orice vârstă și din orice localitate a Judeţului Vrancea dornic de a se implica activ si de a experimenta ce inseamna voluntariat, de a initia ateliere si laboratoare practice de lucru in comunitate, ce au ca scop promovarea voluntariatului in randul membrilor comunitatii.
Astfel, in data de 28.10.2014, cu ocazia sarbatorii de Halloween, educatorii si voluntarii din cadrul Asociatiei Lumea lui Pinocchio au organizat la Gradinita nr.1 Panciu activitatea „Haloweenul copiilor” ce a avut ca tema: Originea Halloweenului si moduri de sarbatorire.
Copiii au primit cu mult interes activitatile pregatite de educatorii sociali si voluntarii Centrului Pinocchio, recreind atmosfera plina de suspan si magie a acestei sarbatori.
Cadrul de desfasurare al activitatii a fost bazat pe metodele de educatie nonformala si are ca scop promovarea unui parteneriat activ in cadrul aceluiasi proiect in care urmeaza sa fie implicati educatorii de la Gradinita nr.1 din Panciu..
Parteneriatul va continua cu desfasurarea la sediul Asociatiei „Lumea lui Pinocchio” a unor activitati ce le vor desfasura de aceasta data, educatorii gradinitei cu copiii din Centrul de Zi Pinocchio in cadrul unei initiativa intitulata: „Educator pentru o zi”.
Scopul final al acestor activitati este de a promova voluntariatul in toate mediile si la toate varstele pentru cresterea gradul de conștientizare și implicare a membrilor comunitatii în activitati de voluntariat, ca o oportunitate de a fi de folos comunitatii din care acestia fac parte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top