Let your voice be heard

Miercuri, 20 Noiembrie a fost „Ziua Internationala a drepturilor copilului”. Am vruit sa lasam loc vocilor copiilor si tinerilor din Panciu.

vedem_8

Copiii de la scoala generala, cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani, s-au exprimat si si-au spus parerea despre drepturile lor la educatie, la o casa, la parinti, de a fi protejati, prin intermediul unui concurs de desene, care a fost propus de catre doamnele educatoare.

Miercuri, 20 Noiembrie, cativa liceeni s-au prezentat la ora 16.30 pentru a juriza frumoasele desene facute de micuti. Asa am urut sa le dam libertatea de exprimare micilor cetateni ai orasului Panciu. Dar nu am uitat nici de tinerii care sunt la finalul acestui dificil si delicat parcurs, copilaria, care a fost protagonista absoluta a zilei de Miercuri 20 Noiembrie.

vedem_9

Au fost invitati, de fapt, la o masa rotunda, in

 centrul careia era un cos cu foi colorate, pe care eran scrise cele 42 de articole ale „Conventiei Internationale a drepturilor copilului”. Dupa ce au vizionat un filmulet despre copiii soldati din Africa, copii carora le-a fost furata copilaria si dupa ce au luat fiecare cate 3 drepturi din cos, le-am cerut sa-si exprime parerea asupra respectarii drepturilor minorilor, in Panciu.

Asa am dorit sa sarbatorim micutele domnisoare si domni din Panciu, pentru ca macar o zi, 20 Noiembrie 2013, vocile lor sa fie ascultate.

vedem_5

Carla Parodi, Voluntara SEV IBO Italia in Panciu (Romania)

Titlul Proiectului „Let yout voice be heard: Education Voices Society”

Codul Proiectului: RO-21-107-2013-R2

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top